Basisrecepten
1. Het Budwigpapje als basis voor het ontbijt
Basisingrediënten:
3 eetlepels lijnzaadolie
2 eetlepels melk
100 g. magere kwark
Meng alle ingrediënten door elkaar tot een romig papje. Voeg er fruit, noten en kruiden aan toe en je ontbijt is klaar. Kijk bij de variaties voor suggesties.
2. Het Budwigpapje als basis voor mayonaiserecepten
Basisingrediënten:
3 eetlepels lijnzaadolie
3 eetlepels melk
3 eetlepels magere kwark
Meng de ingrediënten weer door elkaar en voeg er smaakmakers als azijn, mosterd, pittige kruiden en tuinkruiden aan toe en gebruik het als garnering bij rauwkost.Bij de variaties vind je de nodige ideeën.
Je kunt ook dagelijks een flinke pot kwark-lijnzaadmengsel maken door 250 g magere kwark te mengen met 60 cc lijnzaadolie en een paar eetlepels halfvolle melk. Je neemt dan telkens een paar lepels uit deze pot en brengt die op smaak voor je ontbijt, lunch of diner.
3.Oleolux
Ingrediënten:
125 ml lijnzaadolie
250 g kokosvet
1 grote ui
10 teentjes knoflook
1) Laat 125 ml lijnzaadolie een nachtje in het vriesvak van de koelkast bevriezen/opstijven
2) Verhit 250 g kokosvet, samen met de in vieren gesneden ui. Verhit tot de ui bruin begint te worden (ongeveer 5 à 8 minuten)
3) Voeg 10 knoflookteentjes toe en verhit alles verder tot de knoflooktenen lichtbruin zijn (na ongeveer 3-5 minuten).
4) Haal de bevroren lijnzaadolie uit de diepvries. Zet er een zeef op met een stukje keukenrol erin. Giet het hete vet, met de uien en de knoflook door de zeef bij de koude lijnzaadolie. Roer het vet goed om en zet alles onmiddellijk terug in het vriesvak.
Als alles volledig is afgekoeld kun je het verder in de koelkast bewaren en gebruiken om boterhammen mee te smeren en warme gerechten mee te vetten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb