Lunch
Dressings en sauzen bij salades
Gebruik het basisrecept voor mayonaise en varieer de smaak op een van de volgende manieren.
Voeg toe:
1) 1 eetlepel citroensap, en/of 2 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel mosterd, ½ theelepel kruidenzout: ook lekker met aardappelsalade.
2) 1 eetlepel marjolein, goed fijngemaakt of gepureerd
3) ½ eetlepel marjolein en ½ theelepel dille
4) 1 eetlepel dille, fijngemaakt of poeder
5) 5 à 6 augurkjes meepureren met de mayonaise, ook de kruidenazijn van de (bio) augurkjes kan worden gebruikt
7) 1 eetlepel bieslook fijnsnijden en door de klaargemaakte mayonaise mengen of mixen
8) 100 à 200 gram peterselie door de mayonaise pureren
9) aan ieder recept kan eventueel nog een eetlepel pompoenpittenolie worden toegevoegd
Gebruik deze dressing met rauwkost tijdens de lunch of bij salades.
Ook op je boterham kun je budwigbeleg smeren
Gebruik de volgende verhoudingen voor de basis van broodsmeersels:
125 g kwark
2 eetlepels melk
3 eetlepels lijnzaadolie
1 mespuntje zee- of kruidenzout
Varieer de smaak op een van de volgende manieren. Voeg toe:
1) 1 theelepeltje gemalen komijnzaad en1 eetlepel komijnzaadjes, eventueel gecombineerd met:
1 theelepel rode paprikasnippers, 1 eetlepel gesnipperde ui. Ook lekker bij aardappelgerechten
2) 2 eetlepels gemalen kruidenkaas
3) 1 mespunt kruidenzout, ½ theelepel dille, 1 eetlepel marjolein 2 teentjes knoflook
4) 1 flinke knoflookteen, 1 theelepel komijnzaad, ½ theelepel gemalen komijnzaad, ½ theelepel kruidenzout, 1 mespuntje tijm
Maak jouw eigen website met JouwWeb